1-Ağrı kesici olarak zerdeçal : Zerdeçal, çok amaçlı tıbbi kullanımları ve sağlık yararları ile bilinir. Zerdeçal sadece mutfakta popüler bir baharat değil, aynı zamanda ağrı kesici olarak da büyük öneme sahiptir. Birisi kanama çekiyorsa ve akut ağrı çekiyorsa, zerdeçal + Jaggery karışımını almanız önerilir. Zerdeçal ayrıca ağrı kesici görevi görür ve pıhtılaşmış kanı temizler. Sebzelerle alınabilir veya sütle de alabilir.
2.Karanfil: Karanfil, mide ve peptik ülser ağrısı sorunlarının hafifletilmesinde yardımcı olur, çünkü bu, sindirim asitlerinden mide astarını önleyen mukusun salınmasına yardımcı olur. Birisi diş ağrısı çekiyorsa karanfil son derece faydalıdır. Karanfil durulama kullanımı plak, diş eti iltihabı ve diğer diş bakımı ve sağlığına karşı mücadelede etkilidir ve aynı zamanda iltihabı en aza indirmek için de yararlıdır.
3.Çörekotu yağı: Günde iki kez kullanırken sirke (1 çorba kaşığı), Çörekotuyağı (½ çorba kaşığı) ve bal (2 çorba kaşığı) karışımı eklem ağrısı ve artrit için yararlıdır. Etkilenen bölgeye iki veya üç dakika uygulandığında ve ağzı durularken sirke (1 çorba kaşığı) ve çörekotu yağı (½ çorba kaşığı) karışımı, diş ağrısını ve diş etlerinin şişmesini hafifletmeye yardımcı olur. Günde iki kez alınırsa tatlı kireç (1 glas), bal (1 yemek kaşığı) ve çörekotu yağı (½ yemek kaşığı) karışımı mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.
4.Demirhindi: Hamur, yaprak, çiçek karışımı şişmiş ve ağrılı eklemlere uygulandığında anında rahatlama sağlar. Demirhindi yaprakları suda ezmek iltihaplı kısmı tedavi etmek için de kullanılır.
5.Köri yaprakları: Köri yaprakları, zerdeçal ve arıtılmış tereyağı macunu, uzuvlarda yanma hissi hissettiğinde uygulanabilir. Vücut ağrısı için, köri yaprakları, zerdeçal ve tuzun sıcak bir şekilde kullanılması tavsiye edilir. Köri yapraklarının macunu, saçkıran gibi cilt bozukluklarında lokal olarak uygulanır.
6.Fesleğen (Tulsi): Bu dindar bitkinin birçok tıbbi uygulaması vardır. Tulsi bitkisi ve çeşitli kısımları böcek ısırığı, ateş, kalp hastalıkları, jinekolojik bozukluklar, solunum problemleri, cilt bozuklukları vb. Durumlarında kullanılır. Etkili bir ağrı kesicidir. Tulsi suyu böbrekte kalsiyum oksalat oluşumunu engeller ve böbrekteki taştan kaynaklanan ağrının etkisini azalttığı için ağrı kesici etkiye sahiptir.
7.Kanola yağı: Kanola yağın masajı, ağrıyı hafifletmek için faydalıdır. Romatizma hastalıklarında ağrı kesici olarak iyi çalışır. ağrı, şişme ve yanma hissini azaltır.
8.Çemen otu tohumları: Ağrı bölgesine uygulandığında çemen otu ve hardal yağı tozundan hazırlanan macun, lokalize ağrının iyileştirilmesinde çok etkilidir. Sırt ağrısı ve vücut ağrısı semptomlarını önlemek ve azaltmak için; çemen tatlıları özellikle kış aylarında tüketilir.
9.Zencefil: Zencefil ve zencefil suyu, ağrının yönetiminde ve vücudun farklı bölgelerindeki ağrının giderilmesinde çok yararlıdır. Zencefil diş ağrısı için ağrı kesici olarak kullanılır. Diş ağrısı bölgesine zencefil suyu uygulayın. Baş ağrısı azaltmak için alnına zencefil suyu da uygulanır. Romatoid artrit hastası için zencefil çiğnemek ağrı ve iltihabı hafifletmek için çok yararlıdır. Alternatif Tamamlayıcı Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir çalışma, zencefilin ibuprofen kadar etkili olduğunu gösterdi.
10.Tarçın: Tarçın sağlık ve tıbbi faydalarla doludur ve eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Ev ilacı daha büyük öneme sahiptir ve iştah kaybı, diş ağrısı ve eklem ağrısı gibi hazımsızlık gibi çoklu sağlık durumlarının çözümünde kullanılır. Tarçın yağı diş ağrısında etkilidir. Bunun için pamuklu çubuğu tarçın yağına batırın ve diş boşluklarına yerleştirin. Sadece azaltmakla kalmaz, enfeksiyonları da en aza indirir. Dalchini’nin çiğnemesi dişleri güçlendirmek, ağzı ferahlatmak ve ağız kokusunun üstesinden gelmek için de iyidir. Öte yandan, tarçın yağının düzenli masajı eklemlerdeki ağrıyı ve şişmeyi hafifletir.